Choklad och havre är favorit-ingredienser vid bakning för det blir så god smak av det, så dessa kakor har alltid varit en storfavorit och det bästa sämsta är att de är godaste direkt från frysen, dvs det är alldeles för enkelt att var onyttig
250 ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Schärs Mix C eller t ex Lailas gula – jag hade en blandning av dessa). 250 ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Schärs Mix C eller t ex Lailas gula – jag hade en blandning av dessa)
Vi har varit på bröllop i helgen. Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Om den känns för fast, ha i lite vatten eller havremjölk,. Jag faktiskt också platsar det in till gofikat eller desserten om du frågar mig och Kalle (min man)
Innehållet kan du i princip variera hur som helst bland nötter, frön, torkad frukt, kanske lite blötlagt bovete eller quinoa – det är bara fantasin som sätter gränserna här
Ha sedan i någon smaksättning du gillar - jag hade i en skopa jordnötssmör men vad du har hemma funkar som bär, vaniljpulver, annat nötsmör, kakao eller kokos kanske
Mixa nötterna till mjöl, i med dadlarna, kokosoljan, kryddor, bakpulver, mjöl, kakao och äggulor. Chokladmoussen till toppingen kan du söta med banan istället för honung om du vill eller ta nån annan sötning
"Solen skiner på taken, endast Sara är vaken". Tidig morgon och jag smyger upp i min ensamhet utan att väcka nån, en dusch och en kopp te och sen cykla i väg till jobbet i strålande solsken
Havre i sig innehåller inte gluten, men kontamineras ofta vid skörden. För de mesta innehåller det massvis med socker och andra mer eller mindre bra tillsatser
Riktigt god är den, trots att den inte innehåller varken gluten, grädde, mandel ellernötter. Här får du förslag på en superenkel fudge - eller kanske snarare något mittemellan kola och fudge - som alla kan äta av, både allergiker och andra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.