Vörtbröd - Swedish Christmas Bread
Amy's piece of cake
Amy's piece of cake
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vörtbröd (ca 30 st)
  • 50 g färsk jäst
  • 33 cl julmust eller svagdricka
  • 33 cl mörk öl eller porter
  • 250 g kvarg (10%) eller Sour Supreme
  • 1 dl brödsirap
  • 4 tsk salt
  • 1 msk mald ingefära
  • 2 msk malda pomeransskal
  • 1/2 tsk malda kryddnejlikor
  • 2 dl russin
  • 20-22 dl rågsikt
  • English
  • Swedish Christmas Rye Bread (makes about 30 buns)
  • 50 g of fresh yeast
  • 33 centiliter Swedish julmust (check Ikea's food section or buy it online)
  • 33 centiliter dark beer or porter
  • 250 g of quark (10%) or Sour Supreme
  • 1/2 cup bread treacle
  • 4 tsp salt
  • 1 tbsp ground ginger
  • 2 tbsp ground bitter orange peel
  • 1/2 tsp ground cloves
  • 2 deciliter (0.8 american cup) raisins
  • about 20 to 22 deciliter (8.4 to 9.2 american cups) rye flour

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.