The post Kryddburkens vörtbrödmedjulmust appeared first on Kryddburken. Jag har i många år försökt få till det där goda vörtbrödet som är lite tyngre, mer rejält, med sötma av massor med russin och sirap
Testet av årets julbak fortsätter och idag har det gjorts två fina vörtbröd. Helst skulle jag velat baka med riktig vört, men det har jag inte fått tag på, så smaken fick komma från julmust, porter och smakrika kryddor
I veckan bakade jag vörtbröd som blev sååå gott. En brödskiva tillsammans med nygriljerad julskinka och en klick senap är otroligt gott så här i juletider
Njut av goda dofter som sprider sig med det färdiga brödet. Följ instruktionerna till din maskin. Jag värmer vätskan lite och häller i allt enligt listan
Jag har tusen saker att hinna med innan julledighet men OJ vad jag ska vila sen när det är lov. Jag valde att ha både julmust och vatten som vätska och den mängden krydda som står angiven nedan ger en ganska mild smak på brödet
Täck över med en ren, tunn kökshandduk och en gummisnodd, så sodastarten kan andas. Det är inte speciellt svårt att göra egen och din hemgjorda julmust kommer garanterat bli en snackis vid julbordet
Ta ut o pensla med smält smör. Lös jästen i julmust o apelsinjuice. 6 dl rumsvarm julmust. Ställ ugnen på 225 grader, ta upp degen o forma till 2 limpor eller lägg i brödformar o skär skåror längs med limporna o lägg på en plåt med bakplåtspapper. 6 dl rumsvarm julmust
Det är fortfarande ett bröd med bra sötma eftersom att ett vörtbröd ska ha det. Vill du kan du ta ett recept på ett annat av dina favoritbröd och krydda med din egen glutenfria vörtkryddmix som du hittar recept på längst ned
Kan säga att det luktade unk medans det kokade men resultatet var absolut värt det. Förra året försökte jag mig på att baka vörtbröd själv för första gången men valde helt klart fel recept
Milia ville till och med att de skulle leka koja under granen. Här kommer gårdagens finfina vörtbröd. Ja, jag vågar till och med säga att det blev perfekt
Tänkte ta med ett till Skåne till Jul. I dag har jag bakat vörtbröd för första gången i mitt liv. Blir nog gott med lite vällagrad ost på eller julskinka och en god senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.