Vårvindar friska i glas och på tallrik
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 liter nyplockade nässlor
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl vitt vin (gärna av druvan sauvignon blanc)
  • 2 dl grädde
  • 100 g skivad rökt lax
  • gräslök
  • 25 g valnötter
  • 150 g chèvre
  • 30 gram frisésallad
  • en halv baguette
  • olivolja
  • 4 filéer 150 g vit fast fisk
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • saft och rivet skal av 1/2 citron 2 kvistar rosmarin eller 1 msk torkad
  •  
  • Blomkålspuré
  • 1 litet blomkålshuvud (ca 400 g)
  • ½ dl grädde
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 4 äggulor 2 dl florsocker
  • rivet skal och saft från 2 limefrukter 1 kruka färsk mynta
  • 4 dl vispgrädde
  • 50 g pistachenötter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.