Bryt bort den grova, träiga nedersta delen av sparrisen och skölj sparrisen. Extra gott blir det om man toppar med en eller två hoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik och dekorerar slutligen med några blad ruccola
Sparris, både grön och vit är i säsong. Lägg upp sparrismed laxskivor och hollandaisesås. Bryt av det nedersta på sparrisen och koka lätt i saltat vatten
Grönsparris från Stenhuse Gård på Gotland, lite smör, några pinjenötter och paradiset är nära. Ansa sparrisen och skär av topparna, skiva stjälkarna till tunna band med en mandolin eller en potatisskalare
Ansa sparrisen och dela dem på längden. Krydda med salt och chili explosion. Vänd sparrisen i mjöl. Ta upp med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper
Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatkött och olivolja. Skär av nedre delen på sparrisen och koka den i saltat vatten till det finns en liten kärna kvar
Skölj sparrisen. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Mixa med lite av olivoljan. Koka sparrismed salt i vattnet 5–8 minuter. 1/2 - 1 kg grönsparris färsk
Med färsk potatis och sparris plus ett glas kall bourgogne. En hollandaissåsmed citron är så gott till t ex lax som det blev en lördagkväll ute i havsbandet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.