Idag blev det en ost och skink pajmed broccoli och smulad feta ost. Pajen var given. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
Jag tog hallon, blåbär, mango och blodapelsin samt lite sötströ. Paj. Paj,. Blanda ihop 9 gram smör, 13 gram vetemjöl och 13 gram havregryn med lite sötströ och smula över bären/frukten. Servera med 75 gram mild yoghurt vanilj
Vispa smör, ägg och sötningsmedel (smält inte smöret). Häll i vetemjöl, bakpulver. Rör till en fin deg. Tryck/ kavla ut halva degen i en smord ugnssäker form
Garnera med färska bär, och pudra över med lite florsocker. Färska bär,. Dessa små pajer som är fyllda med en god Mascaponekräm med färska bär är lätta att göra och man kan äta dem nästan direkt
Krämen toppar du sedan med bär, ta precis vilka som helst som du gillar och som finns tillhands, vi hade blåbär, jordgubbar och hallon på vår paj och du kan säkert lägga på frukter som t
Blanda bären med övriga ingredienser. Pudra med florsocker. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut. mandelmassa i 6 smorda portionsformar och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min
Västerbottenpajmed kantareller. Rödvinsmarinerad Oxfransyska med hasslebackspotatis. Gott med ris som tillbehör 1 burk champinjoner 3 vitlöksklyftor, pressade 2 msk Oxfond Salt och peppar 1 st nötytterfilé Ör
Njut av en pajmed vårsmaker. Här skullle det också vara jättegott med Västerbottensost. Pensla smördegen med lite uppvispad ägg och förgrädda ca 5 minuter tills den fått lite färg. Nu gjorde jag denna lite mindre paj så jag tog ägget som jag penslat degen med och blandade med 1msk grädde och lite söt senap, salt och peppar
Tårta - kokos, citron, bär, choklad, vanilj typ. vaniljkräm (se recept nedan). Vaniljkräm. Vaniljkräm. 1 krm vaniljpulver. 1 vaniljstång. 5) I skålen med äggvita har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså hälften av sötningen) och vispar vitt och fluffigt tills man kan vända skålen upp och ner. 6) I skålen med äggula har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså resten av sötningen) och vispar med samma visp (behövs ej sköjas eller så) tills äggulorna blir vita och en tjock krämliknande konsistens uppstår. 9) Ha sedan i resten av äggvitan i äggulan men vik nu försiktigt ner fluffet med en slickepott för att så mycket luft som möjligt ska bli kvar. 10) Blanda alla torra ingredienser i en skål vid sidan om, sikta kokosmjölet tillsammans med bakpulvret för att undvika klumpar. 3) Gör vaniljkrämen (se nedan). 5) Vispa grädden med rivet citronskal, vanilj och sötning. 7) Dekorera med bär. 1) Häll upp mjölken och grädden i en kastrull skrapa i vaniljen från stången men tillsätt hela stången också. 3) Lyft ur stången efter uppkoket och låt mjölkblandningen stå till sig medan du vispar äggulorna. 2) Bre på vaniljkrämen. 5) Lägg på den sista tårtbottnen och sedan hade jag på ett tunt lager vaniljkräm för jag hade så mycket över och för att krämen blev så galet god. 7) Toppa med bär. 1 krm vaniljpulver. 1 vaniljstång 5 äggulor 0,8 dl xylitol. 5) I skålen med äggvita har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså hälften av sötningen) och vispar vitt och fluffigt tills man kan vända skålen upp och ner. 6) I skålen med äggula har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså resten av sötningen) och vispar med samma visp (behövs ej sköjas eller så) tills äggulorna blir vita och en tjock krämliknande konsistens uppstår. 9) Ha sedan i resten av äggvitan i äggulan men vik nu försiktigt ner fluffet med en slickepott för att så mycket luft som möjligt ska bli kvar. 10) Blanda alla torra ingredienser i en skål vid sidan om, sikta kokosmjölet tillsammans med bakpulvret för att undvika klumpar
Yacónkräm med lime och vanilj, toppad med frukt & bär. färska jordgubbar med strimlade myntablad, färsk mango eller papaya i tärningar, kanske tillsammans med passionsfrukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.