Vårens fina cheesecake med räkor & ärtskott
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 –5 skivor rågbröd
  • 1½ msk smör, rumstempererat
  • 11 liten rödlök
  • 11 liten knippa dill
  • 1200 –250 g räkor i lake (gärna handskalade) eller färska skalade räkor
  • 1500 g Philadelphia cream cheese original
  • 1150 g Philadelphia cream cheese med pepparrot
  • 11 –2 msk röd stenbitsrom
  • 11 skiva gravad lax eller 4–5 räkor
  • 14 –5 rädisor
  • 1½ ask ärtskottKantskär brödet. Lägg ut brödet på en bit bakplåtspapper till en platta och stansa ut eller skär ut med en kniv till en rund botten. Bred smöret på brödkanterna och sätt ihop dem till en botten på ett serveringsfat. Ställ kallt.
  • 1 Skala och finhacka löken. Finhacka dillen. Häll av räkorna och krama ur all vätska. Hacka räkorna grovt.
  • 1 Blanda de båda ostsorterna i en bunke, använd en gaffel. Blanda i rom, lök och dill. Blanda i räkorna. Fördela blandningen över botten, släta till kanten runtom med en kniv. Toppa med gravlaxskivan. Täck med plastfilm och ställ kallt till serveringen, 2–3 timmar eller över natten.
  • 1 Garnera cheesecaken med finskivade rädisor och ärtskott innan serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.