Jag tycker helt enkelt att de smakar alldeles för mycket. Løitens Export Aquavit (nr 60) 182 kr (500 ml). Skär av den nedre delen på sparrisen, cirka 3-5 centimeter. 1 schalottenlök, finhackad. 1 lagerblad. 8-10 vitpepparkorn. 120 gram smör, smält. Scholl Vollrads Riesling Trocken 2011 (nr 5846) 125 kr. Även om vinet är från 2011 har det lång tid kvar innan det är helt utvecklat. Sander Riesling Trocken 2013 (nr 5368) 99 kr. 1 schalottenlök. 1 lagerblad. 8-10 vitpepparkorn. 120 gram smör, smält
Jag använde blandade delar griskött men försökte hålla en fetthalt på ungefär 30 procent. Jag gjorde på 1440 gram kött och det blev lite drygt 3 korvar på mellan 20 och 30 centimeter. Jag använde följande till 1440 gram griskött med cirka 30 procent fett. Salt 2,2% Paprika 0,7% Chili ancho (pulver) 0,7% Cayenne Kryddnejlika Vitlök 1,6%, mosad. Jag brukar räkna 1 meter fjälster till 1 kilo kött plus lite marginal. Korven ska nu hänga och lufttorka i 60 till 70 procent luftfuktighet och en temperatur på cirka 15 grader i ungefär 20 dagar. Charkuteri 1440 gram kött. 1440 gram griskött. 1 meter fjälster. 1 kilo kött. 15 grader
Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg. 100 g mörk choklad. 1. 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Forma bollar av degen och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper (ca 18 bollar/plåt). 12-15 minuter mitt i ugnen. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg 4,5 dl vetemjöl. 100 g mörk choklad
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 100 g smör. 1 g saffran . 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på sidan och torka dem i ugnen i ytterligare 15 minuter. 25-35 st 100 g smör. 1 g saffran. 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel
Dela gurkan på längden. 1750 g crème fraîche. 13 burkar tonfisk i vatten. 1200 g kallrökt lax. 11 stor purjolök. 150 g fryst dill. 15 msk majonnäs. 13 msk ketchup. 1salt & peppar. 1creme fraiche. 1citronsaft. 1ärtskott. 1rädisor i skivor. 11 gurka. 1kokta ägg. 1skalade räkorSkär laxen i bitar och hacka purjolöken. 1Blanda i allt i en bunke med de övriga ingredienserna. 1Lägg sedan ut ett tredje lager med bröd och bred ut en blandning av crème fraîche och citronsaft på det översta lagret. 1Skiva rädisor tunt och skölj ärtskotten. 1Dekorera tårtan med med ärtskott, rädisor, gurkrosor, ägg och räkor
10-12 stora potatisar. 11 gurka. 12 gröna äpplen. 11 stor gul lök. 12 dl finhackad smörgåsgurka (inlagd). 15 dl gräddfil. 11 dl lättmajonnäs. 1salt och pepparSkala och koka potatisen i ca 20 minuter. 1Skala gurkan. 1Rör ner gräddfil och majonnäs
1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.