I med riset och koka på svag värme enligt anvisningar. På med klippt dill och riven ost. 2 påsar Rydbergs hollandaisesås. 2 påsar Rydbergs hollandaisesås
laxfiléer 175 g styck. 1500 g oskalade räkor. 1150 g haricots verts. 1laxfiléer 175 g styck 500 g oskalade räkor 2 dl crème fraîche 1 dl vatten. 75 dl hackad dill 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 150 g haricots verts Topping 250 g gröna ärter ärtskott citronskivor Serveras med pressad potatis ärtpuréSkala och dela potatisen i mindre bitar. 1Putsa laxen och fördela bitarna tillsammans med bönorna i en smord eldfast form. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 12–15 minuter
Margareta Persson SKRIV UT RECEPTET. 4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
4 bitar laxfilé, fryst och tinad. 4 bitar laxfilé, fryst och tinad 400 g torskfilé, fryst och tinad 4 dl vispgrädde 40 % 200 g färskost (t ex philadelphia) 2 msk koncentrerad hummerfond 2 msk dill, hackad 0,5 msk curry salt peppar 250 g körsbärstomater (gärna både gula och röda)
2 bitar torskfilé på ca 140 gram styck, portionsförpackade frysta. Börja koka ris eller potatis eller förbered det tillbehör du vill ha till fiskgrytan
I nästa inlägg kommer receptetpå den där gooooda desserten som jag lovade er för någon vecka sedan. Den här laxen har en härlig smak av grädde, citron och karaktäristisk västerbottenost
Torka av laxen lätt och strö över strimlad purjolök. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp. 2 kg laxfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.