Gröten kan nämligen utan problem förvaras i kylskåp fyra - fem dagar, och värmas på vartefter. Det är ett klassiskt recept på gröt, som en gång sägs ha skapats av Vera Niemi på Pajala Sjukhem
När jag satt och bläddrade i Amirs kokbok för att välja ut några bra recept jag kunde laga i veckan visade det sig att de flesta recept är mest lämpade för att laga en helg, alltså inga vardagsrecept
Tycker det är svårare att hitta på goda och varierande recept med fisk än vad det är med kött. TwitterFacebookPinterestGoogleE-postTumblrSkriv utGillaGilla Laddar
Utseendemässigt är det alltså lite ”Tommy tappar”-varning. En variant på den grekiska rätten moussaka, fast enklare att göra i och med att allt rörs ihop till en enda röra
Lite ruggigt väder här på västkusten och det ska visst bli minusgrader till helgen. Precis som de senaste veckorna bjuder jag här på ett recept på något gott att laga till ikväll efter jobbet eller kanske senare i helgen
1 dl rödvin 1 msk grillkrydda 1 st lök 1 röd chilipeppar 3 dl rödvinsglögg 5 dl vispgrädde 500 g passerade tomater 5 st morötter finrivna 1 st grönsaksbuljongtärning 1 st köttbuljongtärning 1-2 dl chilisås 2-3 msk socker smaka av med grovmald svartpeppar och salt
Ingredienser Kålpudding Receptet är för 4 personer 500 gram älgfärs* 1 st vitkålshuvud 1 st gul lök 0,5 st röd chili Efter tycke & smak persilja Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt Efter tycke & smak svartpeppar Efter tycke & smak kokosolja (alt
Inget som är svårt att få tag i som tur är. Tunnbröd, philadelphiaost, jalapeno, lättrökt skivad kalkon, romansallad, rödlök, serranochips och bbq-sås, gärna Felix sweet and smokey
Förra veckan blev det inget nyskapande, det blev en tomatsås och spagetti-middag. Ge alltsamman ett uppkok, och låt den sedan småkoka i fem-tio minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.