Dag1. Gör surdegen. Blanda ut jästen med 3 dl vatten, rör sedan ner mjölet (inte jätteviktigt att alla klumpar försvinner) lägg en handduk över och låt stå i rumstemperatur
Igår på vår skogspromenad hittade vi lite lingon som jag kokade sylt på. Eftersom jag aldrig kokat lingonsylt tidigare tog jag den gamla trotjänaren Vår kokbok till hjälp, Sveriges mest sålda kokbok och tydligen, om man ska tro bokförlaget, den enda kokbok man behöver
Jag valde ett säkert kort, Korvstroganoff, det kan man väl knappt misslyckas med överhuvudtaget. Detta är ju såklart en smaksak så smaka av din korvstroganoff så den blir som du vill ha den
Ingredienser Portioner. 4 4 portioner ris 400 g strimlad falukorv 2 finhackade gula lökar 2 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 msk tomatpuré 1 msk kinesisk soja salt och peppar 1 msk olja till stekning Till servering grovskuren vitkål med persilja Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.