På Valborgsmässoafton bjöd vi våra gäster på en avvårafavoriträtter, raclette. Enda problemet är egentligen att det är svårt att sluta äta för det är så gott
Njut av en paj med vårsmaker. I den förgrädda degen la jag ut sparris och tunt skivad vårlök och sen hällde jag över äggsmeten och la på tre skivor chevre
En stor del avvårt kostintag i dag består av bröd, gryn och flingor, rent och skärt sädesslag i olika former och tappningar och vi är sedan barnsben lärda att det här är någonting viktigt, nyttigt och någonting vi bör inkludera i vår kost i en relativt stor omfattning för att må bra
Med "Sköna maj, välkommen till vår bygd igen. En dag fylld av glädje och munterhet. Våren andas skaldjur, fisk och över huvud taget lättare rätter för oss
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
För vår del denna söndag hade vi fyra små potatisar, morötter och créme fraiche i kylen. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.