Tillsätt resten av mjölken, vispa upp och låt smeten stå ochsvälla i en timme. Dela. Stek upp fläsk eller bacon och servera till raggmunkarnamed rårörda lingon och lite hackad persilja
Tillsätt resten av mjölken, vispa upp och låt smeten stå ochsvälla i en timme. Stek upp fläsk eller bacon och servera till raggmunkarnamed rårörda lingon och lite hackad persilja
Servera raggmunkarnamed det stekta fläsket, lingonsylt ochmorots-salladmedrucolaoch gurka. Skalaoch riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet med långa tag, så att inte potatisen blir mosig
fett som kommit ut från fläsket i bunken som du blandar ihop raggmunken i. Efter att ha tillbringat tre dagar till sjöss och ätit buffér på längden och tvären är det gott med en riktig klassiker
Raggmunkar är bland det godaste jag vet. Häll mjölet i en bunke ochblanda i ägget. När den är färdiggräddad lägg raggmunken i en form i ugnen på låg temperatur medan du steker resten
Servera de nygräddade våfflornamed sylt och vispad grädde. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna. Hetta upp våffeljärnet ochpenslamed lite smör före första laggen
När fläsket är klart häller du av flottet men sparar det till stekningen av raggmunkarna. Det är såå gott med riktig svensk husmanskost ibland, och stekt fläsk skulle jag kunna äta varje dag i veckan
Han rökte pipa, reste med mig runt hela jorden på sin stora jordglob och åt vidbränt fläsk. Jag minns dofterna av morfars piprök blanda sig med kalops och stekt strömming när vi reste jorden runt
Att raggmunk dessutom är så himla gott med en bit fint fläsk till gör ju inte det hela sämre. Men faktum är att jag faktiskt gillar de här raggmunkarna gjorda på mixen och det går onekligen snabbt att bara röra i hop den med vatten, riva några potatisar och ha i smeten och börja steka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.