Filéamakrillarna och ta bort så många småben som möjligt. Gör en lag på ättika, socker, vatten, kryddpepparkorn och rödlöksringar och koka hastigt upp den
Nu är garnmakrillen som finast och det är dags att laga makrill, kokt eller stekt. Men jag rensar och filear helst fisken själv eftersom jag tycker att de färdigafiléer som liggerifiskdisken ofta ser litetråkiga ut
Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkoktmakrill. Jag tror inte jag far med osanning om jag säger att jag inteätit det på säkert femton år
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Sambon fick några makrillar på kroken häromdagen och dom la vi såklart på grillen. Jag saltade och pepprade dom och fyllde dom med citronskivor och strösslade över hackad gräslök innan jag rullade in dom ialuminiumfolie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.