Rullade och fina köttbullar med smak av bland annat spenatochpurjolök. Börja med de gula lökskivorna, tillsätt purjolökshacket efter ungefär en minut och sist vitlökskross
Borsta potatisen och picka den med en gaffel, skala och klyfta löken grovt. Ofta med mycket saftigt resultat och en smak som kan varieras i det oändliga
Kikärtsgryta med ökt paprika ochkummin. Jag serverade ( som ni redan förstått) kikärtsgrytan medvitlök- och chilistekt spenat, som just nu är det godaste jag vet
Börja med att steka alla sorters lök i en rejäl klick smör, löken ska bli mjuk och få lite färg utan att bli för sladdrig, när löken är klar salta, ha i sockret, smaka av och håll varmt
Strimla lökenoch stek den i oljan medspenaten. Servera medspenat, dillsås, citron och potatis. Grilla makrillen med skinnsidan neråt först, salta och peppra
Strimla lökenoch stek den i oljan medspenaten. Servera medspenat, dillsås, citron och potatis. Grilla makrillen med skinnsidan neråt först, salta och peppra
a) Hacka lökenoch bryn den lätt i en gryta. 6 dl vatten15 g jäst0,5 dl ättikssprit 12 %0,5 dl mörk sirap50 g rapsolja1 msk salt2 msk kummin3 msk mörkrostat kaffe eller 1 msk kulörsoja1 medelstor gul lök7 dl specialvetemjöl8 dl grovt rågmjöl2 dl grahamsmjölVALFRITTBrödglans. b) Späd med 4 dl vattenc) tillsätt kumminenoch låt koka upp. Brygg 3 msk kaffe med 2 dl vatten3. Blanda det avsvalnade kaffet ochlökvattnet4. a) Tillsätt 15 g jäst och 7 dl av specialvetemjölet och blandab) Låt jäsa i minst 6 timmar5. Blanda olja, ättika, salt, sirap och mjöl och bearbeta degen ordentligt6. Knåda degen och baka ut till 2 limpor som får jäsa i korgar (eller i mjölade handdukar i skålar)8. a) Rör ihop potatismjölet och vatten och låt koka under omrörning i 1 min. b) Pensla det bakade brödet med blandningen 6 dl vatten. 2 msk kummin. 1 medelstor gul lök. 15 g jäst och 7 dl av specialvetemjölet och blandab) Låt jäsa i minst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.