1 Till
dekoration:Knåda ihop mjöl med rumsvarmt smör och salt så det blir en grynig massa. Blanda ner ättika och vatten och nåda ihop till en deg. Smöra en avlång, låg form med avtagbar kant. Kavla ut degen och platta ut den i formen – se gärna till att den har lite överhäng. Förgrädda skalet i 10 minuter i 175°C på över- och undervärme.Riv Västerbottensost och blanda med ägg och grädde. Finhacka schalottenlök och grovhacka kräftstjärtarna. Ha ner i ostsmeten och smaka av med peppar. Ha ner ostsmeten i pajskalet och grädda sedan i 25-30 minuter på 200C° på över- och undervärme.
Klä en pajform med smördegen. Häll bort vattnet från kräftstjärtarnaoch lägg dem i en bunke. Finhacka dillenoch tillsätt den samt resten av ingredienserna
Krydda fisken med salt. Lägg i dillfrön, dilloch fisk. Skär fisk och tomater i bitar. 1 tsk dillfrö. 0,5 dl hackad dill. 1 dl kräftstjärtar. Lägg i tomat ochkräftstjärtaroch koka ytterligare 1 minut
Sila av pastan och blanda med creme fraichesåsen, lök, kräftstjärtaroch spenat. Blanda samman creme fraiche med grovhackad dill, rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar i en skål
Blomkålsmos smaksatt medkräftstjärtarochdill. BLOMKÅLSMOS MEDKRÄFTSTJÄRTAROCHDILL. Den här gången gjorde jag moset för sig och serverade med fisk, vilket blev jättegott
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Det här receptet följer jag alltid när jag gör västerbottenspajoch det blir alltid lika bra. Den här pajen är med andra ord helt perfekt Här valde jag att lägga till bacon, broccoli och tomater men den funkar såklart helt utan dom ingredienserna också
Ansa kantarellerna och hacka schalottenlöken. Tärna squash och tillsätt mot slutet, salta och peppra. Vispa ägg, grädde och västerbottensost och häll det över fyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.