4 3 dl fin glutenfri mjölmix (3 dl motsvarar 180 g) 75 g smör 1 dl naturell kvarg 10 % (1 dl motsvarar 100 g) 1 msk vatten Fyllning 3 ägg 1 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 dl riven Västerbottensost Till servering sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5. - Rabatt Valio 5 dl Mer info Ladda kupong
E-postadressen publiceras inte. Jag vill iallafall dela med mig av en jättegod, glutenfri paj med härliga höstgula kantareller och god västerbottenost så här till helgen
Alla recept är gluten- och mejerifria. Här är recept på Glutenfria frallor. 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. Låt degen stå i 10-15 minuter. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
Baka mitt i ugnen i ca 15-20 min. Gör såhär. Blanda ägg och keso i en bunke. Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet). 2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet). Jag stekte bröd så här sent på kvällen när jag var så sugen på bröd men ville inte behöva plocka fram köksmaskinen och kånka på med att jäsa brödet m
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.