Blanda med laxen. Blanda hälften av smeten med dill, lägg i botten av en avlång smörad brödform. Blanda resten av smeten med grovhackade (skalade) räkor och fyll upp
Krydda med salt och peppar. av med salt. Garnera med dill och servera med färskpotatis/ris/klyftpotatis. 1 citron, skalet, smaka av med lagom mycket av saften. 1 citron, skalet, smaka av med lagom mycket av saften
I år med bara helt vanliga kräftor. De var riktigt goda, med mycket dillsmak. Förra året var jag på en härlig kräftskiva, då wokade vi Ernst Kirchsteiger’s Limekräftor på Muurika
Ta fram den största grytan du har i köket, den ska trots allt hålla ordentligt med mat. Koka upp saltat vatten och i med potatisen, halverade citroner, korven delade i goda stora bitar och om du använder färska majskolvar så i med dom nu också annars kan dom vänta tills senare
Servera med ett bröd och citronklyfta. Gratinerade kräftor. Om du vill ha bröd = Vitlöksbröd, ta olivoja pressa vitlök rosta de i ugnen och servera till kräftorna
Pressa lime över laxen och krydda med salt och peppar. Servera med kokt eller pressad potatis. Ingredienser1,6 Kg laxsida 400 g philadelphiaost300 g västerbottenost 1/3 limeSaltCitronpepparFlingsaltGör så här1
I fredags blev det västerbottenlaxmed blomkålspuré, romsås och smörslungade. De senaste dagarna har varit helt underbara, vilken skillnad det blir när värmen börjar komma
Tips är att ta kastrullen och ställa i ett kallt vattenbad i vasken och spola med kallt vatten runt tills de svalnat tillräckligt för att ställa i kylen
Blanda det med mjölet och saltet till en smulig massa, gärna i matberedare eller för hand. Alltså, augusti, kräftor, räkor, vänner och en riktigt smarrig kantarellpaj som tillbehör
Lägg i kräftorna och koka upp. Låt koka i 5 minuter och kyl sedan kräftor och lag snabbt. Förvara kräftorna i lagen i 1–2 dygn före servering. 1 kg kräftor
Sen fick jag med lite kräftor hem ifrån jobbet så det fick bli "förrätt". Hade väl en liten hemlighet i bakfickan med som dom fick hjälpa mig med, spännande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.