En vegetarisk och till och med vegansk gryta som är verkligt god och ganska lättlagad. Jag åt den med rött ris men annat ris, quinoa, dinkel eller couscous fungerar också bra
Jag serverar denna till mitt vanliga salladslass, men äter du den som en gryta är det gott med något mos till som till exempel ett rotsellerimos eller ett blomkålsmos
Denna värmande och krämiga kikärtsgrytamed kokosmjölk och brysselkål var precis vad som behövdes denna mörka onsdag då vi vaknade upp med vetskapen om att Trump blir USA
Toppa grytamed persilja och ägghalvor. Koka upp en liten kastrull med vatten. Fräs alla grönsaker i lite olja i en traktörpanna tillsammans med pressade vitlöksklyftor
I stället bjuder jag på en jättegod fisksoppa/gryta, som jag gjorde förra veckan innan jag åkte. Jag är lyckligen hemma igen efter några fantastiska dagar i Warszawa tillsammans med en av döttrarna, men efersom jag kom hem mitt i natten och inte i säng förrän en bra bit på den här sidan midnatt har jag förstås inte hunnit samla ihop varken mig själv eller något Warszawainlägg
Skiva morot. Jag provade Mattiass rödbetor recept i “Sevriges mästerkock” med olika smak. Men nu känner jag pinsammt att rätten är långt ifrån sofistikerad i alla fall, jag vet att jag behöver lära mer om presentation Hur som helst är det en miso sesam varmt sås och det går bra med rödbetor… Jag kunde inte hitta gula betor så
Rulla till bollar, strö över sesamfrön och stek på medelvärme. Skala och hacka en morot. Blanda med 3 dl kokt ris, rivet skal från en citron, 1-2 dl riven parmesanost, ett ägg, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.