1 dl
vetemjöl, 1 dl skrädmjöl (som du också använder till Geekens galet goda grottor), 1 dl havregryn, 1 dl socker, 0,5 dl farinsocker och 1,5 tsk flingsalt. Tillsätt 125 g kallt smör i små bitar och nyp ihop till en smuldeg. Skär 800 g äpplen i klyftor, ta bort kärnhusen och skär i mindre bitar. Om du använder svenska äpplen behöver du inte skala dem. Importerade har ofta tjockt skal som inte är så trevligt. Blanda äppelbitarna med 1 tsk kanel, 0,5 dl socker och 0,5 tsk flingsalt och lägg i en smord ugnsform. Häll över smuldegen och grädda i ugn på 225° i ungefär
Till en sagolik smulpaj. Jag blir så lycklig när jag hittar nya ekologiska produkter i butiken, som det tidigare bara funnits konventionellt producerade varianter av
Inlägget Världensgodaste pastagratäng dök först upp på ZEINAS KITCHEN. VÄRLDENSgodaste pastagratäng som är en blandning mellan spaghetti och köttfärsås och lasagne
Nu är det helg igen och idag har vi varit på invigningen av grillmässan i Kungsträdgården som vi var inbjudna till och det var roligt även fast det ösregnade
Häll ut smeten på ett smort bakplåtspapper i långpanna och grädda i ugn, 175 grader, cirka 20-30 minuter. Låt chokladblandningen koka ihop tills den tjocknar, det tar cirka 15 minuter
Så nu är jätte högen med rena kläder struken och vikt, skönt att få det gjort. Och så har jag lagt in världensgodaste ättiksgurka, precis som jag brukar varje höst
1) skär potatis, morötter, gullök, purjolök. Lägg i detta i vatten på medelvärme. 2)tillsätt oregano,lagerblad, persilja, köttbuljong,grönsaksbuljong,salt,svartpeppar,soya,kokos socker, citron, chili corn flakes mm
Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter. Nu är det middag som gäller, det blir rester från lördagens middag… som ni vet så lagar jag alltid för mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.