tillagade kycklinglår (köp färdiga eller se recept)
1 näve
krutonger
1 lufttorkad
skinka
1
ägg
1 färsk
grön sparris
1 morötter,
strimlade
1
sockerärtor
1
cocktailtomater
1 avokado,
i bitar
1 blandad
sallad
1 valfri
ost tex fetaost eller brie
1
honung
1 fransk
senap
1 citron,
rivet skal och pressad
1 vitlöksklyfta,
pressad
1
matolja
1 bröd
som blivit lite torrt
1 olja,
flingsalt, pepparSalladen
1. Gör
kyckling (se separat recept) och krutonger (nedan), eller köp färdigt. Det här kan du förbereda dagen/dagarna innan.2. Sätt ugnen på 200 grader, lägg skinkan på bakpappersklädd plåt och rosta den i 15 minuter. Gör dressing under tiden (nedan).3. Koka äggen så att de har mjuk kärna, det tar ca 4 minuter. Spola i kallt vatten.4. Strimla eller hyvla morötterna. Skär bort nedersta delen på sparrisarna och hyvla dem på längden med en potatisskalare. Lägg i kallt vatten.5. Strimla sockerärtor, dela tomater och avokado i mindre bitar. Varva samtliga grönsaker på ett fat.6. Värm kyckling och ev spad, dra isär köttet i mindre bitar. Lägg ovanpå salladen. Häll spadet ovanpå. Ringla lite dressing över, servera resten vid sidan. Smula skinka över och toppa med krutonger, ostbitar och halverade ägg. Enkel honungs- & senapsdressing
Lägg samtliga ingredienser i en glasburk, skruva på locket och skaka.
Krispiga krutonger
1. Sätt
ugnen på 200 grader. Nyp tussar av brödinkråm, lägg i långpanna. Ringla olja ovanpå, salta och peppra.2. Rosta gyllene ca 10 minuter, mitt i ugnen.
Inlägget Världensgodaste pastagratäng dök först upp på ZEINAS KITCHEN. VÄRLDENSgodaste pastagratäng som är en blandning mellan spaghetti och köttfärsås och lasagne
Världensgodaste pasta med fläskfilé. Nu är det helg igen och idag har vi varit på invigningen av grillmässan i Kungsträdgården som vi var inbjudna till och det var roligt även fast det ösregnade
Världensgodaste saffransbullar. Jag har sett ett recept på saffransbullar med vaniljkräm eller smörkräm men eftersom jag tycker att vaniljkräm kändes omständigt och inte är så förtjust i smörkräm fick jag inspirationen till de här bullarna med samma fyllning som i philadelphiabullarna
1) skär potatis, morötter, gullök, purjolök. Lägg i detta i vatten på medelvärme. 2)tillsätt oregano,lagerblad, persilja, köttbuljong,grönsaksbuljong,salt,svartpeppar,soya,kokos socker, citron, chili corn flakes mm
Ni som har följt mig sedan min gamla blogg Matdériven kommer att känna igen det här receptet. Det är en av mina alla tiders favoriter och I love it, I love it, I love it
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.