Världens godaste kycklingsallad
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • tillagade kycklinglår (köp färdiga eller se recept)
  • 1 näve krutonger
  • 1 lufttorkad skinka
  • 1 ägg
  • 1 färsk grön sparris
  • 1 morötter, strimlade
  • 1 sockerärtor
  • 1 cocktailtomater
  • 1 avokado, i bitar
  • 1 blandad sallad
  • 1 valfri ost tex fetaost eller brie
  • 1 honung
  • 1 fransk senap
  • 1 citron, rivet skal och pressad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 matolja
  • 1 bröd som blivit lite torrt
  • 1 olja, flingsalt, pepparSalladen
  • 1. Gör kyckling (se separat recept) och krutonger (nedan), eller köp färdigt. Det här kan du förbereda dagen/dagarna innan.2. Sätt ugnen på 200 grader, lägg skinkan på bakpappersklädd plåt och rosta den i 15 minuter. Gör dressing under tiden (nedan).3. Koka äggen så att de har mjuk kärna, det tar ca 4 minuter. Spola i kallt vatten.4. Strimla eller hyvla morötterna. Skär bort nedersta delen på sparrisarna och hyvla dem på längden med en potatisskalare. Lägg i kallt vatten.5. Strimla sockerärtor, dela tomater och avokado i mindre bitar. Varva samtliga grönsaker på ett fat.6. Värm kyckling och ev spad, dra isär köttet i mindre bitar. Lägg ovanpå salladen. Häll spadet ovanpå. Ringla lite dressing över, servera resten vid sidan. Smula skinka över och toppa med krutonger, ostbitar och halverade ägg. Enkel honungs- & senapsdressing
  • Lägg samtliga ingredienser i en glasburk, skruva på locket och skaka.
  • Krispiga krutonger
  • 1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp tussar av brödinkråm, lägg i långpanna. Ringla olja ovanpå, salta och peppra.2. Rosta gyllene ca 10 minuter, mitt i ugnen. 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.