Idag damp ett bokfynd från nätet ner i brevlådan. ”Carl Butler i grekiska kök” från 1997. En kokbok och reseskildring där Calle återbesöker favoritplatser, olivodlingar, vingårdar, bagerier och bjuder på de grekiska recept som han älskade
Ingredienser Portioner. 4 1 kg räkor med skal 2 msk konc hummerfond 5 dl vatten 1/2 gul lök eller schalottenlökar (1/2 gul lök motsvarar 1 1/2 schalottenlökar) 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin 2 dl vispgrädde salt och svartpeppar ev ca 1 1/2 msk ljus maizenaredning 300 g spaghetti Garnering 1 knippe persilja 1 1/2 dl svarta oliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
I fredags kom syrran och hennes man och vi gjorde Paolo Robertos pasta al forno. Vi gjorde dubbel sats av béchamelsåsen eftersom vi gillar när det är krämigt
Oj, oj, oj va gott det här var. Helt fantastiskt. Jag har en vän som älskar sweet chili pastan på O’Learys och hon var så lyrisk när hon kom över ett recept liknande den pastan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.