Världens godaste äppelsmulpaj
www.ica.se
www.ica.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Sätt ugnen på 225°C. Smul: Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt. Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter (för 6 port). Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin färg. Till servering: Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass. För alla Fri från ägg om grädde eller äggfri glass bjuds till serveringen.
  • Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix i stället för vetemjöl och havregryn.
  • Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och bjud med laktosfri grädde eller glass.
  • Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och bjud med t ex mjölkfri gräddersättning. Tips Hemligheten är rikligt med flingsalt som lyfter fram smakerna lite extra samt ger en pikant, saltig kontrast till sötman.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.