Koka upp lätt saltat vatten och koka spaghettin. Lyft av stekpannan från värmen och tillsätt peston samt lite av det varma kokvattnet för att det ska gå lättare att blanda pastan med såsen
Häll av spaghettin och ärtorna, lägg de sedan i en skål tillsammans medPestoallaGenovese och zucchini, vid behov addera en sked av det kokande pastavattnet för att underlätta omröringen
Koka Bavette Barilla i rikligt med saltat vatten. Tillsätt PestoallaGenovese Barilla och tomatbitar. Häll av vattnet när pastan är al dente och blanda med såsen
Skala dem sedan och kör dem i mixern med olja, PestoallaGenovese Barilla, crescenza-ost och mjölk. Smörj en ugnsform och varva fyra skikt med okokta lasagneplattor Lasagne Barilla, potatis- och pestosåsen och grönsakerna
Du måste ha rätt temperatur när du blandar pastan med såsen. Spaghetti. Blanda pastan med såsten noga. Servera med nyriven Pecorino Romano och svartpeppar
Sätt på pastavattnet och koka spaghettin. Man ser sig omkring på alla upplagda godsaker – och så kommer tanken ”man kanske skulle fixa ett par extra smörgåsar och ta med sig, för vi har ju i alla fall betalat för frukosten
En god spaghettimed tomatsås fångar hela genialiteten med den italienska köket. Får den färg så slår smaken över och blir obehaglig, vilket jag tror alla varit med om någon gång
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Det här blev riktigt gott. Milda, fina smaker som påminner om Wallenbergare. Och om vi inte hade haft den här bloggen hade vi förmodligen aldrig någonsin varken lagat eller ätit timbal
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Arbetet medpeston måste ske snabbt för att undvika problem med oxidation. Börja med att mala basilikabladen tillsammans med vitlöken, pinjenötterna och en nypa salt i en mortel eller kör allt i en mixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.