Våfflor med salt karamell, banan och bär
Dan Sukker
Dan Sukker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 ägg, separerade
  • 1300 g (5 dl) vetemjöl
  • 11/2 tsk bikarbonat
  • 12 msk Dansukker Rörsocker Strö
  • 150 g smält smör
  • 16 dl mjölk
  • 12 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 12 msk Dansukker Ljus Sirap
  • 150 g smör
  • 13 dl vispgrädde
  • 11 nypa flingsaltVåfflor
  • Vispa äggvitan styv, ställ åt sidan.
  • Blanda mjöl, bikarbonat och socker i en separat skål. Tillsätt äggulorna, smält smör och sockret och blanda.
  • Tillsätt mjölken under omrörning och rör tills det blir en jämn smet.
  • Vänd till sist ner äggvitan.
  • Grädda våfflorna i ett våffeljärn.
  • Servera med banan, bär och glass. Ringla karamellsåsen över. Salt karamellsås
  • Häll alla ingredienser förutom grädden till karamellsåsen i en liten gryta. Värm upp på svag värme och rör om då och då tills allt har löst sig.
  • Höj värmen och tillsätt grädden när det börjar bubbla. Koka 2–3 minuter, dra av värmen och tillsätt flingsalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.