Färska fikon med gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkiva fikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honungoch peppra
Riv chokladen och mandelmassan och blanda med grädden. Förförande gott med choklad. Skär ett kryss i toppen på fikonen och tryck i botten i så att de öppnar sig
Avsluta med lavendel, rosmarin och lagerblad. Blanda honung, olja och vinäger i en liten skål. Skölj fikonen och skär dem i halvfärdiga klyftor (inte ända ner), som på bilden
Vissa av de flytande honungssorterna innehåller inte ren honung utan honung blandad med socker. Klyfta fikonen och lägg dem på ricottan, ringla över honungenoch servera
Blanda mascarpone med vin och valnötter. Servera med vispad grädde. Jag följde det inte till punkt och pricka, men på ett ungefär och det blev en riktigt god efterrätt
Blanda under tiden ricotta med finhackade valnötter, honung, salt och peppar. Framförallt är de fyllda med massvis av fibrer vilka hjälper till att hålla magen under kontroll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.