Morotskaks frossa. Halloj. Visste ni att på fredag är det morotskakans dag. Tänkte fresta med några recept så ni kan baka och äta massor av detta underbara bakverk
Just nu är rabarbern riktigt fin – underbar i kräm och paj – en verkligt klassisk köksväxt. Själv plockar jag den i ett litet strövområde i närheten av där jag bor, dit den spritt sig och numera frodas vilt, men den finns också att köpa i butik förstås, ofta till ett bra pris
Orkar ni mer mat. Jag kan ha fel men visst känns det som om påsken slår julen i frosseri av godsaker. Tycker jag äter och fikar mest hela tiden och än är det inte slut, vi har ju två dagar kvar att njuta av livets goda
Jag går i valet och kvalet om jag ska börja äta nyttigt igen. Ha ha, låter ju illa. Precis som om jag äter snabbmat varje dag och frossar i kakor och godis mellan målen
Otyget med chipsätandet har fått vårt kära Folkhälsoinstitut att åtskilliga gånger höja ett förmaningens finger och beskäftigt läxa upp oss mindre vetande medborgare om det olämpliga i att undergräva vårt välbefinnande med sådan skräpföda
Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela sedan upp den i två bakpappersklädda långformar och grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 2 timmar
Efter en dag med lyckade middagsförsök och mindre lyckade bakförsök (jag öppnade ugnen och den fräna lukten av hårfärgningsmedel - jag skojar inte - mötte min näsa
I dag serverar jag ett recept som faller under kategorin Fredagsmat redan på torsdagen. Denna soppa får avrunda mitt fisk- och skaldjurstema, som inleddes förra torsdagen
Nyttiga chokladbollar med avocado. Publicerat 2016-08-11 11. 18. 29 i. Bakat,. Fika,. Mellanmål. Hej. Här kommer ett recept på chokladbollar som man frossa i utan att få dåligt samvete
Visst är det härligt när det går mot höst med allt vad det innebär. Skolstart, skördefest, skogens guld som lyser överallt (läs i butiker och på marknadsstånd för jag har aldrig nånsin hittat egna kantareller i skogen) och vi kan frossa i mustig, värmande höstmat och där kommer denna ljuvliga svamp in i bilden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.