1 flingsaltSätt
ugnen på 225 grader. Gör ett snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så du får en ficka. Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar.
1 Hacka
kräftorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Hit kan du förbereda.
1 Baka
laxen i mitten av ugnen 12–15 minuter. Toppa med en klick rom och garnera med dill.
späd ev med lite mer vätska. Under tiden vispa ihop creme fraiche med kräftosten ooch hummerfond. Låt allt puttra ihop några minuter, späd ev med lite mer vätska (vatten eller mjölk//grädde/creme fraiche)
Smaka av med salt och peppar. Toppa med räkröra och garnera med räkor, citronklyftor och dill. 5 dl gräddfil 2 msk majonnäs 1 msk chilisås 2 msk hackad rödlök 2 msk dill salt och peppar 200 g skalade räkor 500 g oskalad vikt, spara några till garnering Garnera med
Servera den gärna med en sallad på rucola med lite olivolja och vinäger. 1Häll blandningen över laxen och räkorna och toppa med riven parmesanost. 1Garnera gratängen med färsk basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.