Västerbottenslax med kräftor
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st laxfilé, portionsbitar à 150 g
  • 11 tsk salt
  • 150 g löjrom
  • 1 dill
  • 1170 g kräftstjärtar, avrunnen vikt
  • 13 msk crème fraiche
  • 13 msk majonäs
  • 11 dl västerbottensost, riven
  • 12 msk dill, hackad
  • 10,5 krm kajennpeppar
  • 1 flingsaltSätt ugnen på 225 grader. Gör ett snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så du får en ficka. Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar.
  • 1 Hacka kräftorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Hit kan du förbereda.
  • 1 Baka laxen i mitten av ugnen 12–15 minuter. Toppa med en klick rom och garnera med dill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.