Den här goda västerbottenpajen åt vi till kräftorna i söndags och den gjorde stor succé och det var riktigt gott medkantareller i pajen, annars kan det blir lite väl mycket bara ostsmak för mig
Stek kantarellerna i smör ihop med löken. 1 liter kantareller. 1 liter kantareller. En god höstpaj som passar just nu när svampen är högaktuell tidsmässigt
Stek kantarellerna i smör och smaka av med salt och peppar. Nagga med en gaffel. Häll äggstaningen i pajskalet och strö över riven ost och de stekta kantarellerna
Västerbottenpajmedkantareller. Lägg generöst med stekta kantareller ovanpå. Koka upp mjölken och smält den rivna osten däri, blanda med grädden, salt och peppar, vispa ner äggen
Jag gjorde en paj medkantareller plockade på Willys och västerbottenost. Dax för lite kräftkalas då, passade på när syster med familj ändå var på besök
Nu räckte det till både en svampbruschetta och en västerbottenpajmedkantareller. Stella följde med mormor ut i skogen och den här korgen medkantareller kom hon hem med
Västerbottenpajmedkantareller. Lägg generöst med stekta kantareller ovanpå. Koka upp mjölken och smält den rivna osten däri, blanda med grädden, salt och peppar, vispa ner äggen
Smaka av med peppar. Servera gärna med en god sallad. 1 påse torkad kantareller (om det inte finns färska)1 gullök, hackad1 rulle smördeg4 ägg1,5 dl créme fraiche, man kan använda gräddfil också3 dl riven västerbottenost1 dl hackad gräslökpeppar Rulla ut smördegen och klä en pajform. Om du har torkade kantareller, blötlägg dem först i 15 minuter innan du bryner dom tillsammans med den hackade löken
Smaka av med peppar. Servera gärna med en god sallad. 1 påse torkad kantareller (om det inte finns färska)1 gullök, hackad1 rulle smördeg4 ägg1,5 dl créme fraiche, man kan använda gräddfil också3 dl riven västerbottenost1 dl hackad gräslökpepparRulla ut smördegen och klä en pajform. Om du har torkade kantareller, blötlägg dem först i 15 minuter innan du bryner dom tillsammans med den hackade löken
Har du ingen matberedare går det lika bra att blanda ihop degen för hand med en gaffel. Eller tryck ut direkt med väloljade händer eller med en slickepott i en non-stickpajform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.