Nu gäller det att fundera ut några värmande rätter som passar till årstiden här hemma. Min semester är nu över och jag har lämnat varma Miami för ett kallare men ändå underbara Borås
Vad passar bättre än en godochvärmandesoppa dessa ruggiga novemberdagar. Den här soppan är en gammal favorithososs, den är så enkel att göra och smakar underbart gott
Skolstart, skördefest, skogens guld som lyser överallt (läs i butiker och på marknadsstånd för jag har aldrig nånsin hittat egna kantareller i skogen) och vi kan frossa i mustig, värmande höstmat och där kommer denna ljuvliga svamp in i bilden
En av världens mest kända rätter som kan tillagas på hur många olika sätt som möjligt. Jag gillar att testa olika recept på bolognese, men den bästa bolognesen äts fortfarande i Italien
Under tiden spagettinkokar fräser du snabbt på bacon i en panna och lagar till såsen, sen är det bara att vända ner spagettinoch tillsätta grönsaker ochtoppa med med lite garnityr
Den tunna spagettin lyfts ner i pannan direkt från kokvattnet. Ett lyft för smaklökarna är denna härliga tomatsåssom fått puttra ihop med en skvätt grädde
Numer är det de vegetariska recepten i majoritet i bloggarkivet. Det är inte någon medveten bloggstrategi men samtidigt är det ju någotsom jag tycker är roligt att tipsa om
Ingredienser Portioner. 6 Bolognese 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 morötter ca 200 g rotselleri 2 msk olivolja 1/2 dl tomatpuré 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkadrosmarin 2 lagerblad 2 förp hela skalade tomater (à 390 g) 1 1/2 dl torra röda linser 2 grönsaksbuljongtärningar 2 msk soja 5 dl vatten salt och svartpeppar 1 kruka basilika Pasta 6 port spaghetti Sallad 1 rödlök 3 tomater 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Här ser det ut som det kommer bli lite trädgårdspyssel för nu börjar gräsmattan fyllas av löv. Men det får de andra i min familj fixa med för jag kommer vara på jobbet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.