Älskar oväder. Jag är en riktig sucker för tomater i alla former och när det kommer till brie och tomat så tror jag att om de skulle registrera sina profiler på match
15-6 st äpplen. 15 msk strösockerSätt på ugnen på 200 grader. 1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter
Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så det blir en grynig massa. Det här är en variant på vår knäckigaäppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Överhuvudtaget är inhemska äpplen att föredravilken sort det än är. Men det är de enklaste rätterna som många gånger är de svåraste att få riktigtriktigt bra
Ta ut äppelpajen och låt den svalna något innan servering och den serveras med vaniljsås. Lite småsugen så här mitt i veckan, brukar få tag på äpplen från en granne här lite längre bort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.