Lägg de väl avrunna ananashalvorna och cocktailbären i formen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl och bakpulver i skålen och rör till sist ner det smälta avsvalnade smöret
Lägg i ananasskivor och cocktailbär. Vispa ägg och socker poröst, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret
Rör om jordgubbarna en gång till och lägg i botten av springormen. När kakan är klar tar du ut den från ugnen och låter den svalna lite i rumstemperatur
Först smält smör sedan råsockret, potatismjölet och till sist plommonklyftorna. 18 st plommon Urkärnade och skurna i klyftor. 1Vispa smör och socker, tillsätt ett ägg i taget och vispa. 1Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till slät smet. 1Låt svalna något innan kakan stjälps upp och serveras med botten upp
När jag gjorde sirapskakor till jobbet i somras stod jag inför det vanliga problemet - mäta upp sirapen utan att få hälften kvar i måttet och en massa kladd när man står och försöker pilla ut allt ut måttet
Äpplena liggen på gräset och bara ruttnar bort och det är ju så sorgligt. Jag har skivat äpplen och lagt i frysen för ett senare tillfälle och gjort chutney
Bred sylt ovanpå och strö över crunch. Låt citronvätskan svalna och slå över äggen under vispning. Tillbaka i kastrullen, blanda i gelatinet och rör konstant på låg värme tills massan blir tjock
Lite flingsalt, nymald svartpeppar och klippt gräslök på toppen piffar upp innan servering. förstås återvänt (mycket lyckad spelning i Berlin för övrigt), vi har flyttat till en ny lägenhet och jag har alltmer börjat likna ett av de frodigare Mumintrollen
Låt kakan svalna lite innan du välter upp den på ett fat. Smörja och bröa en form. Lägg en ananasring i mitten och dela de andra ringarna och lägg på så många det får plats i sirapen i botten av formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.