Jag brukar för det mesta göra "vanlig" müsli, dvs jag bara hackar nötter och bär och lägger över kvargen/yoghurten men en granola gör man ju i ugnen, man rostar nötterna lätt tillsammans med i mitt fall kokosolja och honung
se jag minskade lite på honungen, men följde receptet för övrigt (förutom att jag inte hade nötter i då) (och tog hälften rågflingor och hälften havre) (och tog äppelmust istället för koncentrerad juice (och så tog jag mindre kanel
Granola med ingefära, kardemumma och kanel. De senaste dagarna har det blivit Finn crisp till frukost, och det är ju inte alls bra, så nu gör jag en granola som jag kan äta istället, jag hoppas den blir god
Granola är en rostad müsli baserad på havregryn, honung, olja och nötter. Rör ihop honung och kanel med hett vatten i en separat skål och rör ner oljan
Servera gärna ihop med yoghurt, honung och kanel. 1 st äpple, 1st apelsin, 1 st banan, turkisk yoghurt, blomsterhonung, kanel. 1 st äpple, 1st apelsin, 1 st banan, turkisk yoghurt, blomsterhonung, kanel
Häll ner hasselnötsmjöl, kanel och bakpulver och mixa ihop lätt så att allt blandas ordentligt. Goda att äta bara som de är, eller bakade i ugnen men lite mörk choklad och honung på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.