Pocherad lättrimmad torskmed ägg och persiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
) sedan ett till lager med savoykål och till slut häller vi över vitsåsen. Vi hade tacos i helgen IGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra en egen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas. Lägg i torsken och sjud på svag värme tills köttet precis börjar släppa från benen
Det vi smaskade på var en liten, enkel räkröra som vi åt på rostat bröd med kokt ägg. Helgen avslutades som sagt med en skön bastu, och efter den satt vi mest och slappade och smaskade i tv-soffan
Lägg torsken i en ugnsform, häll över gratängsåsen och baka i ugnen. När fisken är klar, hacka två kokta ägg och strössla över tillsammans med hackade örter och riven pepparrot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.