50 g jäst4 dl ljummet vatten2 msk matolja12 dl ca 720 g vetemjöl1 msk salt1 dl vetekli3 potatisar (kokta ca 225 g)Smula jästen i en degbunke och lös upp den i lite av vattnet
Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Den serveras med gott ungersktpotatisbröd. Ungersktpotatisbröd, 1 stor limpa eller 2 mindre. Ungersktpotatisbröd, 1 stor limpa eller 2 mindre 5 mellanstora kokta potatisar
Fräs löken i oljan utan att den skall ta färg, flytta den från plattan, strö på paprikapulvret rör om och häll på ca ½ dl vatten, lägg tillbaka på plattan
Ungerskt bondbröd är ett supergott bröd med en härligt seg yta och ett mjukt innanmäte. Brödet blir extra saftigt och hållbart av att det innehåller kokt potatis
Men jag blev väldigt glad för det för då fick jag chansen att baka potatisbröd. Jag har varit sugen på att testa potatisbröd i evigheter, och med all rätt - brödet blev saftigt och gott och fick en kalljäst karaktär - helt superbt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.