2 dl Solrosfrön. 12 dl linfrön. 12 dl sesamfrön. 11 msk flingsalt att toppa medBlanda alla fröer och salt i en skål. 1Platta ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och skär i så stora bitar du vill ha. 1Grädda i mitten av ugnen i 175° i ca. 30 minuter (beroende på hur tjockt du gör ditt fröknäckebröd)
Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills kakan nästan är torr. Smarrig smet med mycket godsaker så man tar gärna en smaksked också under baket
Jag brukar alltid ha grunden 1 ägg + 1 dl havregryn och sedan tillsätter jag någon form av "vätska", fler olika frön, gryn eller mjölsorter och annat för att både sätta smak och ge näring. 1 dl havregryn. 1 msk krossade linfrön. 1 dl havregryn och sedan tillsätter jag någon form av "vätska", fler olika frön, gryn eller mjölsorter och annat för att både sätta smak och ge näring. 1 ägg 1 dl havregryn. 1 msk krossade linfrön
Blanda mandelmassan med cognac (eller lite vatten om du inte vill eller tycker om cognac). Finns ju en uppsjö av olika goda sorter - men jag har mina favoriter
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.