Var på jakt efter riktigt goda piroger som kan fungera till sommarens utflykter. Jag dubblerade satsen och insåg ganska snabbt att mjölkmängden inte fungerade då
Blanda först de torra ingredienserna och häll sedan i olja ochmjölkersättning. Men dessa vegetariska pirogerna passar många och därför får de en egen bloggpost
Tänk på att du ska få plats med två delningar – börja inte i mitten utan tänk i tredjedelar. Våren går i ett rasande tempo och även om jag både bakar och laga mat så hamnar det inte alltid här
Jag har t ex endast durramjöl hemma då och då eftersom det är så dyrt. Vet att det finns billigare på indiska butiker men har inte fått klart för hur rent det är så det är Friends of Adams som gäller och det är en lyxprodukt när man som jag måste baka allt bröd till barnen
Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd. Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart
Fritt från mjölkprotein, ägg, soja ochgluten. Med citrongräs, chili, ingefära ochkokosmjölk. En blandning av svenska rotfrukter och influenser från Thailand
Jag lät den stå lite för länge, och hade lite sjåigt att få till fina bitar utan att fudgen sprack. Riktigt god är den, trots att den inte innehåller varken gluten, grädde, mandel eller nötter
Så var det dags för lite goda kakor igen. Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. Goda – som godis. 15o g mjölkfritt margarin. knappt 3 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 15o g mjölkfritt margarin
Det här är en ny variant av pajen med cornflakes- och frågan är om inte den blev nästan ännu godare. mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen
Smörj en form och ströa med antingen glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd. (Jag använde flytande mjölkfritt margarin som är fritt från kokos och solros)
Rör sirap, det mjölkfria margarinet, salt och kanel till en pösig massa. Dessa härliga småkakor har lite pepparkakskänsla och slänger man i lite ingefära så kan man nog ha dem som hastpepparkakor (fuskpepparkakor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.