Blanda olivolja med pressad vitlök. Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Byt till exempel ut det rökta paprikapulvret mot vitlökspulver, italiensk salladskrydda, chilipulver eller garam masala
I mitt recept på rostad brysselkål medvitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
Lägg körsbärstomater (med lite olika färger), i en ugnssäker form. Hacka och strö över tre klyftor vitlök, en kruka basilika och en färsk chilipeppar (ta bort kärnorna ur chilin innan du hackar den)
Pressa ut vitlöksgosetmed hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Rostadvitlök kan vara en av dem bästa upptäckter jag gjort i köket på länge
Ta ut formen med potatis och tryck till dem. Underbart. 16 potatisSaltOlivoljaSvartpeppar4 pressade vitlöksklyftorSkala och koka potatisen i saltat vatten 6-7 minuter, slå av vattnet och låt ånga i 3 minuter (viktigt)Lägg dem i en braspanna eller eldfastform ringla över lite olivolja och flingsalt, baka den i ugnen 30-40 min i 190grader. Blanda några (ca 2) matskeda olivoja och den pressade vitlöken, och lite extra salt och svart peppar om man så vill. Ringla över vitlöksoljan och in i ugnen ytterligare 30 minuterTa ut och är och njut. 4 pressade vitlöksklyftor
Stek koriander, chili och vitlökmed lite salt i olivolja i en stekpanna någon minut. Igår fick potatisen en hedersplats på tallriken, och med all rätt, för det var riktigt gott med alla kryddorna till
Servera ditt blomkålsmosmed kabanoss och haricots verts. Blomkålsmos. Lägg hela vitlöksklyftormed skal på i en liten ugnsfast form och gnid in dem i lite olja
Sedan penslade jag dem med lite olja, vitlök, citron, salt & peppar. När jag pratade med min kära farmor häromdagen berättade hon att hon hade simmat i sjön nedanför deras hus
Smakerna av underbart god av vitlök och parmesan blandat med persilja och italienska örter gör detta recept till en riktigt storfavorit hos oss på myTaste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.