Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning. Den använder jag till allt möjligt, soppor, vegetariska rätter, och som här till fläskkarré
1 karré eller kotlettrad på ca 1 kg. Sätt ugnen på 150 grader. Bind eventuellt upp köttet med steksnöre. Skala och rensa rotfrukter, persilja, vitlök, kål och lök
Putsa köttet och krydda det väl med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Blanda citronskal, pressad vitlök, rosmarin och olja i en form och vänd runt köttet i blandningen
Att äta steken helt nygjord och varm är naturligtvis det allra godaste, men får köttet bara ligga kvar i de härliga smakerna av marinaden och köttsafterna kommer steken att smaka underbart även om du skär upp den och värmer senare
Vi hade en väldigt stor fläskkarré så den tog nästan 2,5 timme i ugnen. 1 bit fläskkarré katrinplommon och torkade aprikoser salt & peppar smör Skär djupa fickor i köttet och stick ner de torkade frukterna. 1 bit fläskkarré
Har gjort en snarlik recept med revbensspjäll men då jag inte är ett så stort fan av just denna bit på grisen tog jag en hel bit karré istället och resultatet blev toppegott
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka
Hej och välkomna till min blogg. Jag heter Madelene och är 24 år, jag bor tillsammans med min familj bestående av sambo B, vår dotter Ena som är född i oktober 2012 och vårt senaste tillskott Edin som föddes i April -14
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Idag har jag och mina kollegor storstädat och rensat på våra kontor hela dagen lång. Jag tyckte att vi kunde behöva en avkopplande fikapaus i allt slit och hade därför med mig fika till jobbet idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.