Det som återstår att laga av det som vi ska bidra med till vårt knytkalas, som vi på julafton har här Undervårttak, är rödkål och lökpaj med ansjovis och chili som i år blir Paleovarianten för den klassiska Jansson frestelsen
Vi heter Jenny och Magnus och driver bloggen ”Undervårttak” som är en Paleoblogg, vi skriver om vad Paleo är för oss och vad livsstilen inneburit för våra liv – självklart lägger vi också upp en massa recept på ren och naturlig Paleomat
Igår kväll inventerade jag min frys och insåg att jag nog har bakat lite mycket på sistone och behöver ha en liten rensning innan jag får baka något mer
Ingredienser Kålpudding Receptet är för 4 personer 500 gram älgfärs* 1 st vitkålshuvud 1 st gul lök 0,5 st röd chili Efter tycke & smak persilja Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt Efter tycke & smak svartpeppar Efter tycke & smak kokosolja (alt
Jäs i under bakduk i en timme. Chilensk mat när den smakar som bäst, dock påvårt vis denna gång. Ett hett tips är att ta med sig dessa fyllda bröd som matsäck på utflykten
Istället bjuder jag på en rätt som min käre make gjorde för ett tag sedan – en jambalaya. Och jag skrattade när jag såg bilden – jag måste nog dra ned på granatäpple – men det är ju så förbaskat gott
Jag fick Roy Fares bakbok Sweet i julklapp av Jimmys lillasyster och sen dess har jag väl bläddrat fram och tillbaka i den ungefär 100 gånger men inte tagit mig för att göra någonting ur den, men på
Jag har precis börjat min semester och har tre underbara lediga veckor framför mig. Jag ska göra vad jag kan för att leva i nuet och ta dagen som den kommer, men det är svårt att låta bli att planera
Familjen skall åka till Danmark i helgen och bo på ett så kallat feriecenter (lägenhetshotell på svenska) och jag insåg när vi skulle bära ut packningen att halva köket får åka med
Tyvärr är det svårt att hitta något som passar till den speciella smaken. När mina föräldrar frostade av frysen dök det upp en påse slånbär som legat sedan hösten
Rätterna finns redan på bloggen i registret. Glada vappen och god fortsättning på våren. 1. Entrérätt. Kallrökt lax, pepparrotsroyal, örter och ramslöksvinägrett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.