Köpte en stor hel kyckling som vi ugnsstekte till middag. Jag lagar ofta (som bekant) stora portioner mat för att sedan få slippa laga mat i några dagar
En ny favorit bland kokböckerna är Jamie Olivers "Mat för hela året". 1½ kg fläskkarré utan ben1 msk smör4 sardellfiléerskalet av 1 citron3 kvistar rosmarin1 tsk mald muskotsalt och pepparolivolja1 hel vitlök2 dl vitt vin2 dl kycklingbuljongSätt ugnen på 200 grader
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
Såg ett matprogram med Jamie Oliver härom dagen, då han tillagade en hel rotselleri i ugn. Fördela vitlöken och örterna runt hela rotsellerin, banka in lätt
Det behövs inte så mycket tid på förberedningen, man tar helt enkelt vad som kyl, frys och skafferi erbjuder och blandar samman med fantasi och inspiration och så plötsligt står man där med ett fat av godsaker att sätta i sej
Fördela resten över hela kalkonen. Salta och peppra extra över hela. Efter julens magsjuka så har vi nu kvicknat till och vi har haft en liten minijulafton här hemma med familjen
Nu testade vi hel kyckling. Lägg på den hela kycklingen. Jag har också läst att man inte ska ha torkade örter med hela tiden, men det fungerade utmärkt
Att tillaga hel laxsida i ugn är både lätt och gott. Att få en perfekt tillagad fisk behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningen även fortsätter efter att fisken tagits bort från värmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.