Det blev den godaste lammbog jag ätit, att det dessutom är så lättlagat gjorde inget alls. Â Den redan i bitar styckade lammbogen la jag upp i en ugnsform, gned in med salt och peppar, späckade med vitlöksbitar och färsk rosmarin
4 bitar lax ca 500 gr. Färskost med pepparrot. 1 äpple. Salt och peppar. Sätt ugnen på 150 grader. Gör ett snitt i laxbitarna och fyll dem med färskosten
Jag lagade en ugnstekt falukorv med tacosmak. Till korven serverades potatismos och en sallad. Korven såg kanske inte så mycket ut för världen, men smaken var det inget fel på
Lammbog med benet kvar har långlagats i ugnen med örter och vin för en härligt mustig smak, till bogen serveras ugnsbakade tomater och rostade sötpotatishalvor
4 bitar lax ca 500 gr. Färskost med pepparrot. 1 äpple. Salt och peppar. Sätt ugnen på 150 grader. Gör ett snitt i laxbitarna och fyll dem med färskosten
Nä, jag köper hellre två kilo lammbog. Lägg ner lammbogen, rör runt och var lite elak mot köttet. Grilla sedan bitarna med lammbog tills dess att köttet är saftigt rosa
Ingredienser ugnsstekt lammbog. en bit lammbog. Lammbogen hade legat i ugnen i ca 4 timmar och var klar men vi var ju tvungna att ha något till och då blev det ugnsrostad potatis och så gjorde jag en fantastiskt god sås av skyn som blivit av lammet
Karrékotletter som marinerats i asiatisk barbequesås över natten och sedan ugnsteks, mums… en sötstark delikatess som ju passar alldeles utmärkt som lunch när det nya året firas in
Det låter ju som en riktig söndagsmiddag. Men det var faktiskt en sen lördagsmiddag. ) Idag var vi bortbjudna till svärföräldrarna på kalkon (som ju faktiskt påminner ganska mycket om kyckling, men gott är det ju hur som helst
Ugnstekt lax med basilika. Tro det eller ej, men idag blir det fisk till middag. Jag gillar fisk men jag tycker att det är väldigt svårt att hitta på recept eller laga till fisk, men nu får det bära eller brista… idag blir det lax till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.