Vidare med gul lök och tomater. Och saltgurka och tomater. Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Idag möts Italien och Sverige i en ugnsform här i det Mårtenssonska köket, när vi bjuder på en ugnsstekt medisterkorv fylld medtomater, mozzarella och basilika, toppad med parmesanost
färskost att reda med. Ta från värmen och blanda med strimlad tomat, lägg åt sidan. Häll i grädden och red med färskost till en lagom tjock sås, krydda och smaka av med citron
Klyfta även tomaterna och lägg över allt i formen. 5-6 port200 graderca 30 min800 g falukorvsenapost2 gula lökar2 tomaterSmörj en ugnssäker form. 2 tomater
Flera av de recept jag lagat i sommar kommer från just senaste årens Buffétidningar, och det här är ett av dem från årets juninummer - Siri Barjes vegetariska filodegspaj med pinjenötter, getost, karamelliserad lök och tomater
Fördela en tredjedel av röran på lårfiléerna och fäst ihop dem med tandpetare. Fördela en tredjedel av röran på lårfiléerna och fäst ihop dem med tandpetare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.