1 fryst upptinat torskblock eller annan fisk. 1 fryst upptinat torskblock eller annan fisk. Om man råkar ha ett fiskblock i frysen… och söta goda tomater
4 personer500 gr torsk, just idag blev det msc märk torskrygg från frysdisken3 dl medelhavsyoghurt2 msk vetemjöl1 dl hackad persilja och gräslök blandatriven pepparrot (efter tycke och smak samt beroende på hur stark den är)1 stor citronklyftasalt och pepparLägg upp torsken i en ugnsfast form, salta och pressa över citronen. 500 gr torsk, just idag blev det msc märk torskrygg från frysdisken
kärlek (salt & peppar)Smaklig Spis. Ugnsstekttorsk med aubergineröra 5. 00%) 1 vote Barnmat – Ugnsstekttorsk med aubergineröraEn liten firre från medelhavsländerna till kvällsmaten smakade riktigt gott och var precis vad jag behövde efter att ha åkt på en förkylning. (2 port)60 g torsk 1 tsk skirat smör 1 tsk citronsaft 1/2 aubergine 1/2 gul lök olivolja 1/2 tsk koriander 1/2 vitlöksklyfta 1/4 skal av citron 1 tsk citronsaft 10 basilikablad 1 tsk olivolja ev. ugnsplåtar bakplåtspapper mixerstav kniv & skärbräda 2 skålar 2 ugnsformar bakpensel rivjärn dl msk tsk krmSkölj auberginen och skär den i skivor. (2 port)340 g torsk 1 msk smör 1 msk citronsaft 1 1/2 aubergine 1 gul lök 1 msk smör olivolja 3 msk koriander 1 vitlöksklyfta 3/4 skal av citron 1 msk citronsaft 1/2 kruka basilika 1 msk olivolja 1/2 -1 chilifrukt tag efter smak och tycke. 60 g torsk. 340 g torsk
En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket. 4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk. 4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.