Kärna ur och klyfta äpplena. Tvätta och klyfta potatisen. Skala och klyfta rödbetorna. Ta ut plåten och lägg på äppelklyftor och korvskivor, i en rad lite på varandra
Kärna ur och klyfta äpplena. Tvätta och klyfta potatisen. Skala och klyfta rödbetorna. Ta ut plåten och lägg på äppelklyftor och korvskivor, i en rad lite på varandra
UGNSSTEKT FALUKORV MEDÄPPLE. Skölj äpplena, skär dem i klyftor och ta bort kärnhusen. OCH PURJO. Dra skinnet av korven och skär den i tjocka skivor, nästan helt igenom
Skär äpplet osten och nötterna i grova bitar och blanda det med fänkålen tillsammans med myntan. Bland om och häll sedan allt i formen och täck med plast folie
Dagens recept kommer från kokboken Gott & Lätt med recept på mat med låg fetthalt och få kalorier. Nu efter all julmat är det gott med lite lättare mat
Blanda ner löken och smaka av med salt och lite socker för att förstärka smakerna. Skär äpplena i klyftor och stek äppelklyftorna tills de blir gyllene
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Rotsaker tillsammans med kycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med rotsakerna i grova bitar
Ugnsstekt torsk. Skarpsås är något som jag växte upp med, och gillade skarpt, hi. Men vi har en underbar dag framför oss, med en sol som skiner så vackert på den snön som vi fått
Hade kunnat toppa fisken också med osten och peston, men lite ombyte skadar aldrig. Lade ner hela tomater i formen tillsammans med falukorven, så de fick bli klara samtidigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.