Skär den skalade potatisen i tjocka skivor. Häll över oljan och vattnet och sätt in formen i ugnen i 200º i ca 30-40 minuter. Cirka 10 minuter innan potatisen är klar tillsätts citronsaften. 1 1/2 kg potatis
Pressad potatis. Gör tunna strimlor av citronskalet med zestjärn eller potatisskalare. Fiskens omega 3-fettsyror har många goda effekter, därför är det bra att försöka äta fisk flera gånger i veckan. Smaka av med 1-2 tsk citronsaft, salt och peppar. Servera med pressad potatis och citronsås 4 portioner
Skär potisen i cm-stora tärningar o fräs tillsammans med den finhackade löken. Skånsk potatis. In i ugn ca 150-170 grader tills man ser att de liksom fläker upp sig o småputtar ca 20 min tot. Rödbetor hackade ca 1 ½ - 2 dl räcker. 8 st kokt eller rå potatis. 2 ½ - 4 dl mager grädde
Enkel men väldigt god potatisrätt så här i sommartider. Har man små potatisar får de gärna vara hela, men eftersom mina var så stora kokade jag dem först i 15 minuter, spolade i kallt vatten och halverade dem
Idag blev det helstekt kyckling till middag - en rätt som är billig och enkel att göra men ser mer avancerad ut och fungerar lika bra att bjuda på som till vardags
Skala och skölj potatisen, och skär dem i tjocka skivor. I ugnen i ungefär 30-40 minuter. Ca 10 minuter innan potatisen är klar tillsätter du citronsaften. 1 ½ kg potatis
-) Och när potatisen hade lagats på en plåt i ugnen med sidfläsk tänkte jag direkt "bacon". Blicken fastnade på en receptbild med potatis, så är det ofta
) Tänka börja med dessa goda potatisar som jag steker i ugnen och äter till nästan allt. Tvätta och skär potatisar i klyftor, lägg alla i en bunke, tillsätt alla kryddor och oljan, skaka runt potatisarna så att alla är täcka med den härliga kryddblandningen
Skicka med e-post. En mycket bra och säker metod för perfekta ugnsstektapotatisar. Genom att koka potatisarna först så dom nästan faller isär och sedan ugnssteka dom i mycket ankfett eller matolja gör att potatisarna får en krispig brun yta samtidigt som dom är mjuka och fluffiga inuti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.