Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Kavla gärna med kruskavel om du har. Om du vill kan du även smaksätta degen med 2 tsk brödkrydda. Om du, som de flesta av oss, inte har tillgång till en vedugn så att du kan baka och avnjuta hembakt tunnbröd när du vill, misströsta inte
Skrubba potatisarna i vatten. Torka dem och stick små hål i skalet med en provnål. Låt dem vila några minuter innan du skär ett kryss i potatisen och klämmer upp inkråmet
Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med vatten eller mjölk. Forma bitarna till bullar som kavlas eller plattas till med handen till ca 10 cm stora kakor
Tillsätt potatismjöl eller vetemjöl. (Om du tar vetemjöl så tänk på att när du mäter upp att mjölet inte ska vara packat så undvik att gräva i mjölpåsen med decilitermått
Lägg paprikan i grytan och krydda med paprikapulver, curry och citron. smaka av med salt och peppar. Garnera med dill och servera med ris, en grönsallad och ett vitt bröd
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.