Bryn löken så att den tar färg. Löken är klar när den är riktigt mjuk och söt. 4 lökar, gula eller röda. 14 lökar, gula eller röda 2 msk smör salt efter smak 2 tsk socker 1 dl vattenSkiva löken. Slå ned värmen och låt löken mjukna i 10-15 minuter
UGNSSTEKT FALUKORV MED TOMAT OCH LÖK. Stek sedan i ugnen tillsammans med lite lök och tomat. Skiva en god falukorv och toppa sedan med senap, ketchup, bostongurka och en god riven ost
Skär löken i tunna strimlor. Stek löken och rör om med jämna mellanrum i 10-15 min. När löken är gyllene rör du försiktigt om i stekpannan och låter allting karamelliseras långsamt i 10 min
Perfekt drinktilltugg att ha medan grillen blir varm. Skiva löken i ringar. Tur att jag gjorde en halv sats för R och jag åt upp hela själv eftersom våra tonåringar föredrar att hänga på byn istället för med oss
Idag bjuder jag därför på enkla karamelliseradelökarmed dadelsirap. I vintermånaderna kan vi äntligen stifta nygamla bekantskaper med fina godingar som olika sorters kål, rotfrukter och lök
Gillar du lök så kommer du att älskar dessa söta karamelliserade små lökarna. Smålöken Skala smålöken och stek den på låg värme i smör och ljus sirap tills löken är mjuk och genomstekt
Nu efter all julmat är det gott med lite lättare mat. Dagens recept kommer från kokboken Gott & Lätt med recept på mat med låg fetthalt och få kalorier
En bra julklapp att göra är karamelliseradlök vilket passar till så mycket, till exempel ner rört i potatismos, på en rostad smörgås med getost och päron, som tillbehör till kyckling eller kött eller som topping på en pizza
Stek löken i en stekpanna med lite smör i. Smaka av med salt och vitpeppar. Karamelliseradlök passar väldigt bra till köttfärslimpa, köttbullar och liknande mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.