Krydda laxenmed salt o peppar och strö fiberhusk runt om. Receptet kommer från Skillnaden är att hon använde torsk istället för lax och saffran istället för curry
Lägg majrovor medtomat runtom och skeda citronsmöret över. Den långsambakade torskryggen har här fått sällskap av fänkål och majrova samt tomat och ett brynt smör med smak av citron
Vidare med gul lök och tomater. Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Annars blir rätten kanon god ändå, majonnäsen som smälter ihop med dillen över laxen -tok gott. lägg ett bakplåtspapper på en plåt och placera fisken med skinnsidan mot pappret
Salta och peppra laxen, fördela fetablandningen i snitten. Hacka tomater och oliver, blanda med fetan. Klipp lite färsk timjan över och servera med en gryn- eller bönsallad
Såser & dressingar. Ugnsstektlax. Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbaka laxfiléer och servera dem tillsamans med en gudomligt god kall sås som man bara rör ihop medanlaxen står i ugnen
Nu bjöd vi på ugnsstektlaxmed hummersås. Ugnsstektlax. Ugnsstektlaxmed hummersås och kräftströssel, duchesspotatis och chilifrästa haricots verts12 portUgnsstektlax12 bitar laxfilé från Börtnan (ca 2,2 kg hel)salt och peppar Lägg laxen på ett stort ugnssäkert fat. Stek laxen i mitten av ugnen ca 15 min. 8 dl crème fraiche 6-8 msk konc hummerfondpressad saft av 1 lime3 pressade vitlöksklyfta2 tsk sambal oelek1 kruka dill½ dl muscovadosocker1 dl vitt vin½ dl tomatpurésalt och pepparBlanda allt i kastrull och koka upp, låt puttra en stund
Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning. Smält lite flytande smör i stekpannan och låt gul lök, vitlök och soltorkade tomater mjukna i smöret
Ugnsbakad laxmed. Lax. Serverad med. Lax är lätt och laga och blir. Krydda med. När jag växte upp var lax lyxmat och abborre och torsk något man åt till vardags
Skär bort skinnet från laxen om den har det. Skrapa sedan ner allt i skålen med soltorkade tomater. Blanda grädde med maizena och chipotlepasta och ha ner i pannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.