1 timma
efter jobbet och det var nästan bara skönt och inte jobbigt alls. Jag är lite nöjd över att jag kom iväg min sjuka måndagströtthet till trots. Nu blir det bara att gosa ner sig i soffan resten av kvällen. Ikväll blev det ugnsstekt lax till middag och till det lagade jag broccoligratäng (kör lite GI nu, beach 2011 hint hint) samt tog lite av Erik Lallerstedts ”Aioli Lime”. Kan verkligen rekommendera den såsen, den är grym till fisk av alla möjliga slag! Sås på burk är inte alltid helt fel, även om jag oftast gör sås till maten från scratch.
4
port
4 st
laxfiléer
2 msk
smör
2 msk
vitt vin
1/2 citron
salt
salt
svartpeppar
2 st
broccolibuketter (250 g x 2)
1/2
grönsaksbuljongtärning
4 dl
grädde (jag tog dock 2 dl grädde och 2 dl creme fraiche)
Hacka dillen och rör ihop det med crème fraiche, bred röran över laxen. Eller så var det helt enklelt så att jag är van att äta varmrökt lax till potatis och romsås och det är såå mycket godare
Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbaka laxfiléeroch servera dem tillsamans med en gudomligt god kall sås som man bara rör ihop medanlaxen står i ugnen
Skiva rotsakerna och bred ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Smörj en ugnsform med lite olja. Lättlagad och hälsosam mat som passar både till vardag och helg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.