Ugnsstekt lax med broccoligratäng och limeaioli
Vardagslyxaren
Vardagslyxaren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 timma efter jobbet och det var nästan bara skönt och inte jobbigt alls. Jag är lite nöjd över att jag kom iväg min sjuka måndagströtthet till trots. Nu blir det bara att gosa ner sig i soffan resten av kvällen. Ikväll blev det ugnsstekt lax till middag och till det lagade jag broccoligratäng (kör lite GI nu, beach 2011 hint hint) samt tog lite av Erik Lallerstedts ”Aioli Lime”. Kan verkligen rekommendera den såsen, den är grym till fisk av alla möjliga slag! Sås på burk är inte alltid helt fel, även om jag oftast gör sås till maten från scratch.
  • 4 port
  • 4 st laxfiléer
  • 2 msk smör
  • 2 msk vitt vin
  • 1/2 citron salt
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st broccolibuketter (250 g x 2)
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl grädde (jag tog dock 2 dl grädde och 2 dl creme fraiche)
  • 2 dl riven ost
  • vitpeppar
  • cayennepeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.